3 הטעויות הנפוצות ביותר שעושים פרילנסרים (ואיך לתקן אותן)

לאחרונה השתתפתי בכנס שנערך בלשכת המסחר המקומית שלי. זה היה זכאי, איך להביא את העסק שלך לשלב הבא. הסיבה שאני מזכיר זאת היא שהדובר סיקר כמה נקודות שמתחברות ל-3 הטעויות הנפוצות ביותר שעושים פרילנסרים, המפורטות להלן.

1. אי מיקוד לשוק: אני קורא לזה חוסר מיקוד של פרילנסרים. נוסעים בלי יעד? כנראה שלא. רובנו יודעים לאן אנחנו הולכים כשאנחנו נכנסים למכוניות שלנו, ברכבת, באוטובוס. יש לנו יעד ספציפי בראש.

מכיוון שעבודות עריכה ויצירתיות כוללות קטגוריות רחבות כל כך, זה יכול להיות קשה להתמקד. למשל, כתיבה. הא? בשביל מה – מגזינים, e-zines, עיתונים, אתרי אינטרנט, ניוזלטרים, חוברות, דיוור ישיר וכו' וכו' וכו'.

איזה סוג כתיבה לאיזה מגזר? משפטי, רפואי, טכני, מדעי, נדל"ן, פיננסי, כללי (מה זה אומר?) וכו' וכו' וכו'.

איזה סוג לקוח? B2B, B2C.

כפי שאתה יכול לראות, הבחירות שלך הן אינסופיות. וייתכן שאתה מוכשר מספיק כדי לכתוב במגזרים רבים. עם זאת, תתקשו למכור את זה ללקוחות פוטנציאליים, וכמעט תמיד תקבלו מכות על משימות על ידי אלה שמתמחים ויש להם את גוף העבודה להוכיח זאת.

אני מכיר את זה ממקור ראשון. הבעלים של Inkwell Editorial, סוכנות כוח אדם לעורכים בעיר ניו יורק, בין השנים 1996-2004. כשגייסתי עבור לקוחות, תמיד בחרתי בפרילנסרים בעלי רקע בדיסציפלינה עבור המשימה. למה? כי לקוחות דרשו את זה והם גרמו לי להיראות טוב. כלומר, כשאתה חושב על זה, למה שאבחר במישהו שהיה גנרליסט כשהיו לי 15 או 20 מועמדים מתאימים בדיוק שיש להם שנים של ניסיון במה שחיפשתי? זה לא היה מובן מאליו.

בגלל זה אני נחרץ שעצמאיים צריכים להתמחות. זה לא שאתה לא יכול לצאת מחוץ למומחיות שלך, אבל אם אתה ממקד לשוק ספציפי, אתה בונה את רשימת הלקוחות שלך הרבה יותר מהר ויכול לשרת אותם טוב יותר. ברגע שיש לך את לקוחות הלחם והחמאה שלך, אתה יכול לבחור בשוק משני – אם אתה מרגיש שזה הכרחי.

אז, בחר שוק נישה והתמקד בו את כל כספי השיווק שלך. אל תהסס לקחת דברים אחרים כשהם נופלים בחיקך, אבל תן לשוק שבחרת את "מיקוד הלייזר" שלך, למשל, פרסומות, מאמצי קידום מכירות וכו'.

2. אי יצירת תוכנית עסקית: אל תסגור! חזור. מוֹקֵד. שים לב. זה לא יותר ג'מבו תאגידי – אני מבטיח. אני לא אומר לבזבז 6 חודשים עד שנה בכתיבת מסמך בן 30 עמודים שיש להציג בפני בעל הון סיכון.

אבל, אני אומר שאתה צריך את עצמות התוכנית העסקית לפניך. למשל, מי שוק היעד שלך; איך תגיע אליהם; באמצעות איזה אמצעי פרסום; אילו שירותים תציעו; כמה תגבה; כמה יעלה לך לספק את השירות (זכור, כעובד עריכה/יצירתי, ה"מוצר" שלך הוא זמן); מהו תקציב המודעה שלך; כמה תצטרך כדי להגיע ליעדים שלך (למשל, לעזוב את העבודה שלך, להכניס תוספת של $x לחודש)? יש לענות על כל השאלות הללו – ועוד כמה.

פרילנסרים רבים נכשלים בפרילנסר מכיוון שהם לא עושים חשיבה מפורטת מסוג זה לפני שמתחילים. אתה יכול לקחת סוף שבוע אחד ולהגדיר את כל זה ולסיים עם זה. רק הקפד לרשום את זה ולעיין בו לעתים קרובות.

3. לא ליצור תוכנית שיווקית. אם אתה בונה את העסק שלך בזול, כפי שרבים עושים רק בתחילת הדרך, זה ייקח הרבה יותר זמן ממה שאתה מבין.

לכן, תצטרך למפות תוכנית של מה שאתה הולך לעשות על בסיס יומי, שבועי, חודשי כדי להגיע ליעדים הפיננסיים שלך. תאמין, תאמין, תאמין לי שאם לא תעשה פחות כסף ותהיה מתוסכל ממה שיכול להיות קריירה נפלאה. זה תמיד לוקח יותר זמן ממה שאתה חושב.

ביצוע אפילו תוכנית שיווקית תגרום לך להרגיש שהצלחת – במיוחד אם אתה עושה משהו כל יום כדי לשווק את העסק שלך. זה יכול להיות פשוט כמו לכתוב מאמר אחד ביום, להציע 10 לקוחות פוטנציאליים שמצאת את המידע שלהם באינטרנט, לשלוח הודעה לעיתונות אחת בשבוע.

תארו לעצמכם שאם הייתם עושים רק את האמור לעיל, אלו יהיו חמישה מאמרים חדשים, 50 הצעות ללקוח והודעה אחת לעיתונות – הכל בשבוע אחד. כעת, תכפילו זאת בארבעה (חודש); 12 (רבע); 52 (שנתי) ואתה יכול לראות איך עצם השגת אפילו שיעור תגובה של 2% יביא לך 52 לקוחות חדשים בשנה (50 הצעות ללקוח/שבוע x 52 שבועות x 2%).

אני יכול להמשיך עוד ועוד על הנושא הזה כי אי אפשר לחזור עליו מספיק. פרילנסרים רבים חושבים שהם יכולים פשוט להשיג אתר אינטרנט, להתאמץ שולי ודברים יקרו. ובטוח, זה יהיה, אבל זה יהיה בטפטוף, טפטוף וטפטוף.

אם אתה רוצה לעשות נסיון אמיתי של פרילנסר, התייחס אליו כאל עסק אמיתי מההתחלה, ואתה מגדיל באופן אקספוננציאלי את הסיכוי שלך להצליח.

מאמרים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *